sábado, 29 de noviembre de 2008

Regates.

Una regata és una competició esportiva de velocitat, o una carrera entre embarcacions. El seu significat s'utilitza tan en competicions de VELA, com en competicions de REM.

Les regates de vela poden ser de vela lleugera o de vela de creuer.Les regates de vela lleugera es solen fer sobre un recorregut marcat per boies, normalment en forma de triangle, i la seva configuració més comúna es diu Triangle olímpic.

A continució veureu un video d'una regata de lasers:



lunes, 24 de noviembre de 2008





Navegació pot tenir més d'un significat, en aqest cas parlarem sobre la navegació marítima:












La vela- es l'art de controlar la dinàmica d'un vaixell propulsat per la simple acció del vent sobre les seves veles. La navegació de vela, com a esport, pot ser un hobbie o de competició. Las competicions de vela s'anomenen regates, y les embarcacions yates. La vela exigeix la utilizació d'una terminología mol especifica que evita en gran part, la posibilitat de fer errors o malentesos en les seves maniobres.

Vela lleugera i Vela de creuer:






Es consideen embarcacions de Vela lleugera a aquelles de poca eslora, que han de ser parades a terra abans i després de la navegació. Poden tenir motor, ja que a algunes embarcacions de vela lleugera se'ls hi afegeix un petit motor d'uns 25,5CV o més. Solen ser models amb unes mesures, uns pesos...que regulen les diferents clases a les que pertanyen, com també les poden cambiar, en algunes embarcacions els tripulants daquestes mateixes. No en totes les embarcacions de vela lleugera la orça, es pot separar del casc o treurel·la.





Les embarcacions de creuer són aquelles altres, normalment de major eslora, que es mantenen a flota tot el temps, ja que la seva orça y el seu timò no es poden treure. Poden estar a una clase o ser disenys únics.